miercuri, 24 martie 2010

Steagul rupt

        Culorile steagului Romaniei reprezinta sîngele varsat de eroi (rosu), holdele de grâne de pe câmpii (galben) si cerul senin (albastru).

        Steagul revolutiei din decembrie 1989 avea o gaura rotunda in mijloc, acolo unde fusese cindva stema R.S.R. Nu despre aceasta gaura vreau sa vorbesc de data asta ci despre o ruptura adevarata, aflata drept in mijlocul drapelului nostru national.
        Câmpiile noastre nu mai sînt de multa vreme galbene (poate numai pe ici, pe colo – unde se cultiva rapita). Grînele nu mai reprezinta de multa vreme un simbol de mîndrie al tarii noastre ci poate un simbol al înfrîngerilor noastre.

        Agricultura româneasca aproape ca nu mai exista (daca a existat vreodata, pentru ca pe laudaroseniile sforaitoare nu ne putem baza niciodata).
        Avem suficient pamînt pentru a face agricultura. Avem conditii climatice favorabile multor culturi. În lume alimentele se scumpesc.
        În magazine, pîna si ceapa si fasolea sînt din import. În piete nu mai stii daca merele sînt românesti. Fabricantii de pâine folosesc grâu din import.
        Câmpurile noastre sînt (în majoritate) necultivate. Jumatate din ceea ce este cultivat este nerentabil.
        Comisarul european pentru agricultura este român.

        Cînd va uitati la steagul românesc (daca îl observati pe undeva), imaginati-va ca partea din mijloc este rupta si ca sângele se aduna în partea rosie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu